WK-Voetbal

webkwestie - webquest

Werkwijze

Met behulp van de websites die op de pagina " infobronnen " staat, ga je het een en ander uitzoeken.

Je maakt in Word een keurig overzicht van de antwoorden, maar ook beschrijf je hoe je aan de antwoorden bent gekomen. Dit Word-document leveren je bij je leerkracht in. Die kijkt het na. Kijk in de "beoordelings"-pagina hoe de punten worden verdeeld. Je gaat ervan uit dat er één volwassene en één kind (ouder dan 2, maar jonger 12 jaar) meegaat.

ALGEMENE OPDRACHT

  1. Zoek uit in welke stad de finale van het Wereld Kampioenschap wordt gespeeld.

  2. We gaan er vanuit dat je vanuit Amsterdam-Schiphol naar de finaleplaats vliegt. Hoe lang duurt de heen-reis In uren en minuten?

  3. Hoeveel kilometer is de heenreis?

  4. Een gemiddeld vliegtuig voor dit soort vluchten verbruikt per uur ongeveer 13.650 liter kerosine (=benzine voor een vliegtuig). Hoeveel liter kerosine verbruikt het vliegtuig op de heenweg?

  5. De prijs van 1 liter kerosine is € 0,46. Hoeveel moet de vliegtuigmaatschappij in totaal betalen voor de kerosine voor de heenreis?

  6. Wat betaal je voor één volwassene en één kind (tussen 2 en 12 jaar) samen voor een retourvlucht (economy klasse) wanneer je van Schiphol vertrekt twee dagen voor de finalewedstrijd plaats vindt en de dag na de finale weer terug vliegt?

  7. Je vliegt in één rechte lijn van Amsterdam naar de finaleplaats zonder tussenstop.

  8. Over welke landen vlieg je dan? Wat zijn de hoofdsteden van deze landen?

Kijk op de pagina INFOBRONNEN voor links naar websites die je kunnen helpen bij het vinden de antwoorden.

De antwoorden voor de extra opdracht noteer je in een tabel. Die moet er zo uit gaan zien:

SUPERVRAAG

Wanneer vanuit elke hoofdstad van elk deelnemend land, één persoon naar de finaleplaats zou vliegen, hoeveel kilometer vliegen die dan samen (alleen de heenreis). Vul hieronder je antwoord in. Er mag maar één keer antwoord per groep van een school antwoord geven.

Kijk onderaan bij "Opdracht" wat de score tot nu toe is.